HACCP – Hygienický plán

+ Doprava nad 50€ zdarma.

Cena bude stanovená po telefonickej dohode.

Kategória:
Guaranteed Safe Checkout

HACCP plán (Hazard Analysis and Critical Control Points) je systematický prístup na zabezpečenie bezpečnosti potravín v celom procese ich výroby a manipulácie. Tento plán identifikuje a kontroluje biologické, chemické a fyzikálne riziká v každom kroku potravinárskeho reťazca. HACCP sa využíva v potravinárskych prevádzkach, reštauráciách, veľkých kuchyniach a ďalších zariadeniach zaoberajúcich sa manipuláciou s potravinami.

Hlavné prvky HACCP plánu:

  1. Analýza rizík: Identifikácia potenciálnych rizík, ktoré môžu ovplyvniť bezpečnosť potravín.
  2. Určenie kritických kontrolných bodov (CCP): Miesta v procese, kde sa dá zabrániť, odstrániť alebo znížiť riziko na prijateľnú úroveň.
  3. Stanovenie kritických limitov: Hodnoty (teplota, čas, pH, atď.), ktoré musia byť dodržané na zabezpečenie bezpečnosti.
  4. Systém monitorovania CCP: Sleduje dodržiavanie kritických limitov.
  5. Korekčné opatrenia: Krok, ktorý treba podniknúť, ak sa kritický limit nedodrží.
  6. Overovanie: Potvrdenie, že systém HACCP funguje efektívne.
  7. Dokumentácia a záznamy: Zaznamenávanie všetkých postupov a monitorovacích údajov.

Význam HACCP plánu:

  • Pomáha predchádzať kontaminácii potravín.
  • Zvyšuje dôveru zákazníkov v bezpečnosť potravín.
  • Je povinný v mnohých krajinách pre výrobcov potravín a stravovacie zariadenia.

    Pre viac informácii nás kontaktuje na tel.čísle : 0905 731 653

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.

Nákupný košík